راهنمای سفر به شهر گرگان

راهنمای سفر به شهر گرگان | اطلاعات در مورد شهر زیبای گرگان

05:022550

راهنمای سفر به شهر گرگان

غذاهای محلی
7.5
جاذبه های تاریخی
8
جغرافیا و آب و هوای
7

راهنمای سفر به شهر گرگان | اطلاعات در مورد شهر زیبای گرگان

گرگان یکی از شهرهای خوش آب و هوا و دارای تنوع و گوناگونی زیادی است که در قسمت شمال شرق کشورمان است. این تنوع از طبیعت زیبا، چشم نواز و دل انگیز آن گرفته تا جاذبه های گردشگری و فرهنگ و سایر موارد را شامل می شود. جنگل های انبوه و سر سبز گرگان هر گردشگر طبیعت دوستی را به خود جذب می کند.( راهنمای سفر به شهر گرگان )

گرگان امروزی تا سال ۱۳۱۶ اسمش استرآباد بود و در گذشته به گرگان به عربی جرجان می گفتند که شهری مهم و آباد در نزدیکی گنبد کاووس امروزی بوده و امروزه بقای ویرانه‌ ی این شهر در نزدیکی امام ‌زاده یحیی بن زید دیده می شود. اسم گرگان که امروزه جایگزین نام قدیمی اش استرآباد شده از جرجان گرفته شده است و از سال ۱۳۱۶ برای این شهر این نام بکار می رود. شهر گرگان به عنوان یکی از مهم ‌ترین نقاط تحقیقات و پژوهش‌های باستان ‌شناسی مورد توجه است و کاوش های باستان شناسی زیادی روی آن صورت گرفته است.

جغرافیا و آب و هوای گرگان

این شهر یکی شهرهای شمالی کشورمان است که اقلیم گوناگونی دارد و شامل جنگل های انبوه، کوه، چمنزارهای وسیع، دریا و خلیج، نواحی جلگه ای و دشت های زیبا و چشم نواز، بیابان و شوره ‌زار، تالاب و زمین کشاورزی است که به خاطر همین تنوع، آب و هوایش معتدل است، تابستان‌های گرگان گرم و تا حدودی شرجی است. شهر گرگان و نواحی اطرافش از سال ۱۳۷۶  به صورت رسمی به استان گلستان تبدیل شد و از سال ۱۳۱۱ تا حالا به اسم گرگان معروف است. شهر گرگان امروزی مرکز استان گلستان است که در قسمت شمال شرقی ایران قرار دارد و جمعیت آن حدود ۳۲۹۵۳۶ تن است.

تاریخ گرگان

از استر آباد قدیم امروزه فقط تپه‌ ی تاریخی شهر گرگان به نام قلعه خندان که قدمتی دیرینه دارد باقی‌ مانده و قسمت‌های دیگر شهر به خاطر سیلاب‌های زیادی که در این شهر اتفاق افتاده از بین رفته است. در یکی از کتاب های جغرافیای تاریخی بنای استرآباد را به گرگین‌ نسبت داده اند که این شخص در سفربه این شهر همراه با بیژن برای کشتن گرازها آمده وبعد از یک سری داستان ها و ماجراها این شهر به نام او بنا شد. از تاریخ معاصر شهر گرگان و همچنین دوره قاجار باید گفت که آقا محمد خان قاجار که زادگاهش این شهر بود خانهٔ او اولین مکان حکومتی و دولتی در این شهر در آن دوره بود که هنوز وجود دارد.

نادرشاه افشار دیوار باروی شهر را خراب کرده بود و بعدها آقا محمد خان آن را تعمیر کرد در دوره ناصرالدین شاه و وزارت  میرزا تقی خان امیرکبیر شهر گرگان بازسازی و مرمت شد. استرآباد در زمان قاجارها پایگاه آن ها بود و از نظر مذهبی  دارای اهمیت بود تا جایی که لقب شهر دارالمؤمنین بود. در قرن بیستم میلادی گرگان دارای مسجد های زیاد، آرامگاه مذهبی و مدرسهٔ دینی شد. زبان گرگانی در این دوره منقرض شد و زبان فارسی جایگزین آن شد.

جاذبه های تاریخی گرگان

  • تپهٔ باستانی و تاریخی تورنگ تپه در بیست کیلومتری شرق گرگان
  • مجموعه شیرنگی
  • خرابه های شهر تمیشه
  • کاخ آقا محمدخان قاجار
  • کاخ شاسمن گرگان
  • مدرسه عمادیه
  • شاه تپه
  • دهستان استرآباد جنوبی
  • تپه قلعه خندان
  • مسجد جامع گرگان
  • کاروانسرای قزلق
  • کاروانسرای رباط سفید
  • کاروانسرای میدان عباسعلی
  • کاروانسرای دیمه لو
  • موزه صنایع دستی گرگان
  • موزه باستان شناسی گرگان
  • کاخ موزه گرگان
  • دیوار دفاعی گرگان

اماکن مذهبی

  • امامزاده عبدالله
  • امامزاده اسحاق
  • امامزاده نه تن
  • امامزاده عبدالله
  • امامزاده طیب
  • امامزاده اسماعیل سرخنکلاته
  • حرم مطهر سید ابراهیم، بی بی حور و بی بی نور

جاذبه‌های طبیعی

  • پارک جنگلی النگ دره
  • پارک ناهارخوران
  • پارک جنگلی قرق
  • روستای زیارت
  • آبشار زیارت
  • چشمه آبگرم زیارت
  • تپه هزارپیچ
  • سواحل شرقی دریای خزر
  • جنگل توسکستان
  • جنگل شصت کلا
  • آب بندان توشن
  • آبشار رنگو گرگان و جنگل زیبای رنگو
  • چشمه سید کلاته
  • آبشارهای دره تل انبار
  • دیوار بزرگ گرگان سد اسکندری، مار سرخ

غذاهای محلی گرگان

تنوع غذایی هم مثل تنوع آب و هوا و طبیعت گرگان زیاد است خوراک ها و غذاهای خوشمزه ای در این شهر وجود دارد که برای هر ذائقه و سلیقه ای مناسب است، غذاهایی مثل انواع پلو ها شامل مرغانه تچین، گوشت پلا، انواع خورش ها مثل کئی ترشک، باقلا پته، ساک، ماش پتی خارش، اسپناق خارش، بانجام خارش، آش های خوشمزه ای مثل خمیر آش، گزینه آش، دوآش، هلی آش، گوجه آش، ترشی آش، اسبه آش، کئی آش، انواع نان از قبیل کلوایی، قتلمه، دراز نون، بنجی نون، ترشی های جور واجور مثل انار ترشی، هلی ترشی، سرکه سیر، بانجام سرکه، یارم مسی، غذای ترکمنی چکدرمه، قاتیقلانان اتلی بورک، مانتی، کومه لکلی بورک، کارتوشکالی بورک و نان های ترکمنی مثل پتیر چوروک یا نان فتیر، کلچه چوروک نان روغنی بیشمه، قاتلاق، اکمک و چاقاتی است که باید درسفر به گرگان حتما مزه آن ها را چشید و یک سفر به یاد ماندنی را در خاطرات تان ثبت کنید. همچنین برای خوردن کباب گرگان باید به محله ‌ی قدیمی نعلبندان رفته و کباب سرحدی را پیدا کنید. دیزی‌های خوش‌ مزه و کباب دنده و کباب یونانی هم در رستوران های معروف شهر به راحتی پیدا می شود


13 نوشته
سلام من سارا هستم از بخش اخبار و مقالات شرکت امپریال ترکیه

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند